Ønsker du å jobbe mindre og heller bruke mer tid på personlige interesser eller den store drømmen? Her får du tips om å bygge inntekt fra utbytteportefølje, handle aksjer på børs og å drifte eget aksjeselskap. Mens det går seg til, kan enkle sparetips bidra til at hverdagsøkonomien går rundt.

20. februar 2015

Sparetips #2: Planlegg innkjøp av mat

Forbruket ditt omfatter sannsynligvis en del unyttige innkjøp fra matbutikken. Hvis du ikke har med deg handleliste, er det fort gjort å kjøpe noe som du allerede har fra før. Det er jo ingen krise om du kjøper den tredje brokollien hvis du spiser brokolli hver dag, men dobbeltkjøp av ferskvarer ender ofte med at noe blir kastet.Hvis du handler litt tilfeldig, får du dessuten mer eller mindre gode ideer til hva du kan ha til middag de neste dagene. Da risikerer du å handle inn for flere middager enn du trenger. For mens du er i butikken husker du ikke at det finnes en halv pakke pølser og en åpnet pakning med fiskeburgere hjemme i kjøleskapet. Enten så ender det med at du spiser mer enn du faktisk trenger - noe som jo blir en unødvendig belastning for budsjettet ditt, eller så havner noe i fryseren eller - til slutt - i søpla.

Det er mye greiere å lage seg en matplan med relativt faste innkjøp. Ha med handleliste når du går i butikken, og unngå å kjøpe noe ekstra, med mindre butikken har tilbud på noe du vet at du uansett kommer til å kjøpe i neste uke eller som kan fryses. Hvis de spontane ideene du får i butikken er gode, vil de sannsynligvis være minst like gode neste gang du handler.

Det går helt fint å samle alle matinnkjøp til én eller kanskje to turer til butikken pr uke. Du vil dessuten bruke mindre tid i butikken når du handler etter liste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar