Ønsker du å jobbe mindre og heller bruke mer tid på personlige interesser eller den store drømmen? Her får du tips om å bygge inntekt fra utbytteportefølje, handle aksjer på børs og å drifte eget aksjeselskap. Mens det går seg til, kan enkle sparetips bidra til at hverdagsøkonomien går rundt.

23. februar 2015

Sparetips #3: Lag en matplan

Hvis du skal begrense matforbruket ditt kan det være smart å sette seg ned og legge en ukeplan for måltidene.

Når du har faste middager enkelte dager, er det lettere å handle inn akkurat det du trenger. Dessuten etableres rutiner som gjør at maten ikke behøver å være spennende og kostbar for å bli god og variert.Basér planen på gode råvarer, m.a.o. kjøp fiskeprodukter med høy fiskeprosent selv om det koster litt mer. Ha heller rimeligere tilbehør til de middagene hvor hovedvaren koster mer.

Du kan f.eks. ha fisk mandag, kylling tirsdag og kjøtt torsdag og søndag. Dermed blir onsdag, fredag og lørdag uten for sterke føringer. Fiskemiddagen kan være så forskjellig fra uke til uke som du selv bare vil, fra rene fileter, laksestykker og fiskesuppe, til fiskeburgere og fiskegrateng. Åpnet pakning bør ikke fryses, så er du alene i husholdningen, bør 4 fiskeburgere holde fint til to middager, f.eks. mandag og onsdag.

Etter hvert vil du nok ende opp med noen faste hovedprodukter. Ved å variere tilberedning og tilbehør unngår du følelsen av at ukemenyene er like.

De åpne dagene kan brukes til rester, eller opprydding i kjøleskapet eller fryseren. Eller kanskje en ønskerett? Og det er selvsagt ikke noe problem om en dag eller to avviker fra planen, så lenge den innkjøpte maten spises en annen dag istedet.

Med hjelp av en god matplan vil du alltid vite når det er på tide å handle inn de ulike varene. Da unngår du å måtte løpe ut for å kjøpe et dyrere produkt fordi du plutselig gikk tom for noe. Og selve handlerunden tar også mindre tid. Det blir garantert mindre stress!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar