Ønsker du å jobbe mindre og heller bruke mer tid på personlige interesser eller den store drømmen? Her får du tips om å bygge inntekt fra utbytteportefølje, handle aksjer på børs og å drifte eget aksjeselskap. Mens det går seg til, kan enkle sparetips bidra til at hverdagsøkonomien går rundt.

24. februar 2015

Sparetips #4: Rimelige basisvarer

I forbindelse med matplanen din, kan det være smart å ha noen basisvarer som du spiser hver uke og som du lærer deg prisen på. Når du vet hva en vare pleier å koste, kan du lettere slå til på et tilbud, selv om det er på impuls og varen ikke står på handlelisten din.Sånne matvarer kan være gulost, kokt skinke og leverpostei. Løk, gulrøtter og tomater. Små pakninger med brune og hvite bønner, linser og kikerter. Poteter, pasta og ris. Ulike typer mel, sukker og smør.

Basisvarene bør også omfatte endel frukt, f.eks. epler og bananer, men prisene her er gjerne sesongbaserte, og kort holdbarhet inviterer uansett ikke til spontane storinnkjøp.

Du velger selv om du vil bruke tid på å lete opp de beste prisene på basisvarene. Subsidierte varer som melk og smør er ofte tilnærmet likt priset hos kjedene, og med et påslag tilsvarende 1-2 kroner hos storkioskene. Med mindre økonomien er helt på bånn, kan du nok bruke tiden til noe mer fornuftig enn å jakte på sparte femtiøringer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar