Ønsker du å jobbe mindre og heller bruke mer tid på personlige interesser eller den store drømmen? Her får du tips om å bygge inntekt fra utbytteportefølje, handle aksjer på børs og å drifte eget aksjeselskap. Mens det går seg til, kan enkle sparetips bidra til at hverdagsøkonomien går rundt.

3. mars 2015

Sparetips #8: Tilbudsjakt på dagligvarer

Når du vil redusere forbruket ditt, kommer du ikke utenom tilbudene fra de ulike matbutikkene. Bor du sentralt, har du sannsynligvis anledning til å handle fra flere. Med flere i husholdningen bør det være mulig å spare inn rundt 10.000 årlig på tilbudshandel.

Med internett er det enkelt å følge med på tilbudene fra de ulike kjedene og å planlegge eventuelle innkjøp. Du kan enkelt og greit bla i online kundeaviser. Ofte gjelder tilbudene for én uke, noen ganger to uker. Enkelte varer blir raskt utsolgt, andre ganger vil butikken fylle på etter hvert som de selger ut.

Selv om alle varene i tilbudsavisen er priset litt lavere enn ellers, blir det jo ikke direkte billig hvis det er noe som du egentlig ikke hadde tenkt å handle. Du bør derfor ha en viss formening om hvilke varer du er på jakt etter FØR du studerer tilbudsavisene.

Det første du bør se etter er varer som allerede inngår i den faste matplanen din, eller som kan erstatte de faste varene den ene uken fordi du sparer noen kroner eller fordi du ønsker variasjon. Eksempler kan være frossen fisk, kjøttdeig,  kyllingfileter, frukt, grønnsaker, hvetemel, kaffe, juice etc.

Tilbud på varer som du ellers har bestemt deg for å styre unna, bør du heller ikke kjøpe når de er på salg. Det er kanskje ikke lett, men du vil fikse det etter noen runder. Sjokolade, chips og brus er typsiske varer som kan velte ethvert sparebudsjett. Det er ikke innkjøpet som er problemet her, men selve forbruket. Unn deg gjerne brus og godterier, men da i forhold til en plan - f.eks. en fast dag i uken. Det er ofte rimeligere å kjøpe planlagt mengde til full pris, enn dobbel mengde på tilbud, særlig hvis du forbruker alt samme uke :) .

Det er på basisvarene du sparer mest ved å pløye tilbudsavisene, da særlig middagene. Men det er også vanlig at butikkene kjører tilbud på toalettartikler som f.eks. dopapir og håndsåpe. Følg med på tilbud på alle varer du bruker mye av. Når de er rimelige handler du 2-3 pakninger selv om du ikke har gått helt tom.

Det er ofte vanskelig å få oversikt over tilbudsvarene når du står i butikken. Sjekk tilbudsavisen på nettet først, og noter på den faste handlelisten hva du skal se etter og hva varen koster.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar