Ønsker du å jobbe mindre og heller bruke mer tid på personlige interesser eller den store drømmen? Her får du tips om å bygge inntekt fra utbytteportefølje, handle aksjer på børs og å drifte eget aksjeselskap. Mens det går seg til, kan enkle sparetips bidra til at hverdagsøkonomien går rundt.

17. september 2019

Utbytteaksjer med potensiale

Utbytteaksjer er gjerne stabile med et årlig begrenset utbytte, eller de er sykliske med en litt større utbetaling i de gode periodene. Det ideelle er selvsagt å finne selskaper som utbetaler de beste utbyttene og som gjerne har kvartalsvis utbetaling.

Akkurat nå er LPG sektoren verdt å følge med på. Etter flere år med svært dårlige rater, og dermed stans i utbyttene, er LPG i vinden igjen. I vår gjorde ratene et solid byks, og kursen på selskaper som BWLPG, AVANCE (også BWO) har allerede lagt på seg, men de fleste er enige om at hele potensialet lang i fra er tatt ut.

Etter Q2 utbetalte BWLPG første utbytte på lenge, mens AVANCE har signalisert at det blir utbytte for Q3. Ratene har holdt seg gode i hele Q3, fra $15000 sist vinter til rundt $50000 i sommer, så inntjeningen er solid og det bør kunne bli bra utbytter nå i høst og kanskje også for kommende kvartal - mange fraktavtaler fopr Q4 er allerede inngått til dagens rater.

Sannsynligvis har kursene også litt å gå på framover. Får du kjøpt aksjer til en grei kurs nå, finnes det altså  muligheter for både utbytte og ren kurasgevinst. Samlet sett betyr det begrenset risiko.

Det finnes optimisme også for kommende kvartaler innen LPG, ratene kan holde seg høye en god stund framover. Det finnes som kjent ingen garantier, men den som har en kursmessig papirgevinst har uansett litt å gå på, og vil kunne rekke å selge seg ut mens inntjeningen fortsatt lyser blått.

Vurder derfor disse selskapene nå, høsten kan bli fin :).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar