Ønsker du å jobbe mindre og heller bruke mer tid på personlige interesser eller den store drømmen? Her får du tips om å bygge inntekt fra utbytteportefølje, handle aksjer på børs og å drifte eget aksjeselskap. Mens det går seg til, kan enkle sparetips bidra til at hverdagsøkonomien går rundt.

9. desember 2018

Tulleporteføljen - oppdatering 09.12.2018

Tulleporteføljen faller videre. Men det gjør også markedet generelt, kanskje en uheldig periode å foreta et eksperiment som dette? Her er ukens oppdatering!

Ved inngangen til uken bestod Tulleporteføljen av Otello (OTELLO), Fjord1 (FJORD), Techstep (TECH), Petroleum Geo-Services (PGS) og Prosafe (PRS) - alle kjøp er gjort basert på salgsanbefalinger. Det var i tillegg tilgjengelige midler kr 17.984,38.

Heller ikke i uke 49 ble det fanget opp noen kjøpsanbefalinger for de 5 papirene som kan selges. Dermed fortsetter porteføljen uendret. Hvis du kommer over kjøpsanbefaling for OTELLO, FJORD, TECH, PGS eller PRS er du velkommen til å poste en lenke til anbefalingen i kommentarfeltet. Kjøpsanbefalingen må ikke være eldre enn 7 dager når den postes.

Status 09.12.18:

Totalverdien falt til kr 844.874,34 (forrige uke kr 868.866,85) og dette tilsvarer en negativ ukesavkastning på 2,8% (+0,2% uken før). Som referanse nevnes at Oslo Børs var ned 2,0% siste uke (+2,9% uken før).


Disponibelt for kjøp: kr 17,984,38 som blir en buffer som kan benyttes hvis neste realiserte beløp er mindre enn 200.000.


I tulleporteføljen fordeles kr 1.000.000 på fem plasseringer á 200.000. Når meglerne sier selg, så kjøper vi. Når de anbefaler kjøp av en aksje vi allerede har i tulleporteføljen, selger vi. Eksperimentet går i å se om meglernes spådommer er noe å bry seg med. Kan vi gjøre det bra hvis vi handler motsatt? Hva blir i så fall status etter 3 måneder? Søndag 30. desember vet vi svaret.

Det blir gjort opp foreløpig status hver søndag. Kommer du over en kjøps- eller salgsanbefaling kan du kommentere under siste rapport med lenke til anbefalingen. Det blir tatt til følge bare hvis du kommenterer innen 7 dager fra publiseringsdato. Kun aksjer på Oslo Børs er aktuelle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar