Ønsker du å jobbe mindre og heller bruke mer tid på personlige interesser eller den store drømmen? Her får du tips om å bygge inntekt fra utbytteportefølje, handle aksjer på børs og å drifte eget aksjeselskap. Mens det går seg til, kan enkle sparetips bidra til at hverdagsøkonomien går rundt.

28. februar 2015

Sparetips #7: Kjøp stort

Når du handler mat bør du ikke bare se på stykkprisen, men også skule litt til kiloprisen. Den skal være oppgitt for alle varer, og er den eneste måten du kan sammenligne pris uten å ta hensyn til hvor mye hver enkelt pakning veier.

Det kan ofte være overraskende stor prisforskjell pr. kilo, og i noen tilfeller vil du se at de største pakningen kommer best ut. Varer som f.eks. ost og smør finnes alle i ulike størrelser. Også enkelte litervarer som melk og juice selges i større pakninger.Siden du jo som oftest handler de samme varene, er det ingen grunn til å betale mer for to små enn for en stor. Du må selvsagt vite at du forbruker mengden mat innen utløpsdato, men for basisvarer vil det sjelden være et problem.

Noen ganger er det i tillegg tilbud på de store pakningene, da kan du gjøre en ekstra god handel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar